Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
!!! ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!! Καταχώρισε δωρεάν την αγγελία σου αγοραπωλησίας ή εργασίας.
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβολές:1217 Κοινοποίηση
http://ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/old/519_img.jpg
ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πρόσωπο επαφής
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (+)
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 23, 00000 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2107485754
Κινητό τηλέφωνο: 6932229697-6974441255
  • Λεπτομέρειες Επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Κριτικές

 

 

 ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 

 

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ:ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

 

 

Τι είναι η υστεροσκόπηση;

 

Η υστεροσκόπηση είμαι  μία εξέταση, που ελέγχουμε (με μεγέθυνση) την κοιλότητα της μήτρας, του ενδοτραχήλου και τα σαλπιγγικά στόμια, προκειμένου να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε τις αιτίες που προκαλούν ανώμαλες  αιμορραγίες του ενδομητρίου. Η υστεροσκόπηση γίνεται χρησιμοποιώντας ένα υστεροσκόπιο. Το υστεροσκόπιο είναι τηλεσκόπιο διαμέτρου 2,8-10 mm και με γωνίωση 0 ή 30 μοίρες. 

Περιβάλλεται από μεταλλικό κάλυμμα, το οποίο επιτρέπει την ροή του μέσου διαστολής της ενδομήτριας κοιλότητας και την εισαγωγή λεπτών ειδικών εργαλείων για επεμβάσεις.

Το υστεροσκόπιο συνδέεται με την πηγή ψυχρού φωτισμού με ειδικό καλώδιο οπτικών ινών και μέσω κάμερας με δέκτη (monitor) για την λήψη εικόνας. Ως μέσο διαστολής στην διαγνωστική υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται C02 ή Na Cl 0,9% (φυσιολογικός ορός), ενώ στην επεμβατική υστεροσκόπηση, οπού συνήθως χρησιμοποιείται και ηλεκτροδιαθερμία, χρησιμοποιούνται μη ηλεκτρολυτικά και μη αγώγιμα υγρά, όπως Sorbitol ή Glycine.

Η ασθενής τοποθετείται σε θέση λιθοτομίας και υπό γενική ή τοπική αναισθησία εισάγεται το υστεροσκόπιο διαμέσου του τραχήλου στην ενδομήτρια κοιλότητα. Γίνεται διαδοχικά επισκόπηση του τραχηλικού αυλού, πανοραμική απεικόνιση της ενδομήτριας κοιλότητας, εντοπισμός των σαλπιγγικών στομίων και ενδελεχής εξέταση όλων των παθολογικών εστιών της ενδομήτριας κοιλότητας.

 

Τι είναι η διαγνωστική υστεροσκόπηση;

Η διαγνωστική υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται για την διάγνωση των προβλημάτων της μήτρας, επίσης χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων όπως της υστεροσαλπιγγογραφίας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά και με άλλες μεθόδους , όπως την λαπαροσκόπηση για μια ολοκληρωμένη εικόνα μήτρας, ωοθηκών και σαλπίγγων.

 

 

Τι είναι η επεμβατική υστεροσκόπηση και πότε εκτελείται;

Επεμβατική Υστεροσκόπηση είναι η διαδικασία που κατά την διάρκεια της διαγνωστική Υστεροσκόπησης γίνεται ταυτόχρονα και η χειρουργική θεραπεία του προβλήματος είτε με την χρήση Laser είτε με την χρήση ηλεκτροχειρουργικής.

 

Πότε και γιατί πρέπει να κάνω Υστεροσκόπηση;

Τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται Υστεροσκοπικά είναι η ύπαρξη ενδομητρικών πολυπόδων όπως και η ύπαρξη ινομυωμάτων που προβάλλουνε στο εσωτερικό της ενδομητρικής κοιλότητας (υποβλενογόνια). Επίσης οι Διαταραχές του Κύκλου (μητρορραγίες, αίμα στο μέσον του κύκλου), αντιμετωπίζονται Υστεροσκοπικά.

 

Μου συστήνετε να κάνω Υστεροσκόπηση πριν την εξωσωματική;

 

Πάρα πολλές γυναίκες που είχαν την ατυχία να υποβληθούν σε διακοπή κυήσεως, συχνά παρουσιάζουν ενδομητρικές συμφύσεις. Αυτές εμποδίζουν την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου είτε γίνεται με φυσικό τρόπο (σεξουαλική επαφή) ή με εμβρυομεταφορά (εξωσωματική γονιμοποίηση). Είναι απαραίτητο λοιπόν να λυθούν αυτές οι συμφύσεις ώστε να εγκατασταθεί το έμβρυο μέσα στην ενδομητρική κοιλότητα και να έχουμε καλή έκβαση της εγκυμοσύνης.

Επίσης η υστεροσκόπηση πριν την εξωσωματική βοηθά να επιλέγουμε την καλύτερη θέση εμφύτευσης του εμβρύου κατά την διάρκεια της εμβρυομεταφοράς.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της υστεροσκόπησης;

Σε σύγκριση με άλλες επεμβάσεις η υστεροσκόπηση έχεις τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Καθόλου παραμονή στο νοσοκομείο
  • Μικρότερο χρόνο αποκατάστασης και επαναφοράς στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας
  • Απαιτούνται ελάχιστα έως καθόλου αναλγητικά φάρμακα μετά την επέμβαση
  • Αποφυγή υστερεκτομής
  • Αποφυγή "ανοικτής" εγχείρησης στην κοιλιακή χώρα

 

Ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γίνει η υστεροσκόπηση;

Η καλύτερη χρονική στιγμή για την εξέταση είναι τις πρώτες μέρες μετά το τέλος της περιόδου της ασθενούς αλλά και αργότερα στον κύκλο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι δεν τίθεται θέμα αρχόμενης κύησης. Στην περίπτωση της επεμβατικής υστεροσκόπησης δε θα πρέπει να φάτε ή να πιείτε κάτι 8 ώρες πριν από την εξέταση, λόγω της αναισθησίας. Επίσης, δυο μέρες πριν τη  επέμβαση χρειάζεται να πάρετε αντιβίωση για προληπτικούς λόγους. Η υστεροσκόπηση διαρκεί 10 με 30 λεπτά, ανάλογα το πόσο εκτεταμένη είναι (τι πρέπει να γίνει).

 

Θα μείνω μέσα στο νοσοκομείο, τι θα νιώσω μετά την υστεροσκόπηση;

 

Μετά την εξέταση η ασθενής δεν είναι απαραίτητο να  παραμείνει στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να πάει στο σπίτι. Αν της έχει χορηγηθεί ελαφρά αναισθησία, χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγο. 

Η υστεροσκόπηση γενικά είναι ανώδυνη, ελάχιστες φορές η ασθενής μπορεί να αισθάνεται κάτι παρόμοιο με τους πόνους περιόδου. Αν το χρειάζεται, μπορεί να πάρει απλά παυσίπονα τύπου Depon.

Οι πολλές γυναίκες επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους, στη δουλειά τους ή σε άλλες δραστηριότητες, την ίδια μέρα μετά την εξέταση.

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης γίνει αφαίρεση συμφύσεων, ινομυωμάτων ή πολύποδα, τότε συχνά παρατηρείται μια μικρή αιμορραγία μετά την εξέταση. Αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει αμέσως μετά την εξέταση για τα ευρήματα της υστεροσκόπησης και για την πιθανή αφαίρεση π.χ. πολύποδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η υστεροσκόπηση λοιπόν είναι γενικά μια ασφαλής εξέταση. Μετά από την εξέταση, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών δεν αισθάνεται καθόλου πόνο και μπορεί να έχει μια μικρή αιμορραγία για 1-2 μέρες. Είναι ο αποκλειστικός τρόπος αντιμετώπισηςινομυωμάτων, ενδομητρικών  συμφύσεων και πολυπόδωνΒοηθά επίσης σημαντικά τα ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας.

 

Οδηγίες χάρτη
Προσθήκη κριτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν