Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
Καλωσήρθατε στον πληρέστερο Ιατρικό κατάλογο Ελλάδας & Κύπρου
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 
 
6569
  • ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ
  • ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
https://ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1572/cropped-1518453158.png

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αξιώσεις

65Α ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ 154 51, ΑΤΤΙΚΗ

Στοιχεία επιχείρησης

 

Ο Βασίλης Διον. Βερναρδάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό λίαν καλώς το 1993.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Η πρώτη επαφή με την ορθοπεδική έγινε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου υπηρέτησε με το βαθμό του έφεδρου αξιωματικού και ασχολήθηκε κυρίως με αθλητικές κακώσεις και τραύμα.
Ειδικεύτηκε στην Α΄Ορθοπεδική Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΑ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Εκεί ήρθε σε επαφή και αντιμετώπιση περιστατικά απο σχεδόν όλο το φάσμα της ορθοπεδικής, όπως άκρα χείρα, σπονδυλική στήλη, τραύμα, αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος.
Μετά το τέλος της ειδικότητάς συνέχισε τη συνεργασία του με το ΠΓΝΑ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης.
Στην συνέχεια εργάσθηκε στην Ορθοπεδική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών έως το έτος 2002.
Επίσης εργάσθηκε ως επιμελητής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Ε. ΝΤΥΝΑΝ", απο το 2002 μέχρι και το Μάρτιο του 2008.
Εκπαιδεύτηκε από τον Dr F. Laude στη μέθοδο AMIS, χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας στην ολική αρθροπλαστική ισχίου-ως επισκέπτης γιατρός του νοσοκομείου "Clinique des Lilas" στη Γαλλία. Το 2005 έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αρθροπλαστική ισχίου από τον κ. Βερναρδάκη με την μέθοδο AMIS με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 τέτοιες επεμβάσεις.
Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε διεθνώς ως ειδικός της μεθόδου AMIS και εγκρίθηκε η λειτουργία ειδικού ιατρικού Κέντρου Αναφοράς της μεθόδου AMIS (Reference Center) με σκοπό την εκμάθηση της μεθόδου σε έλληνες και ξένους ορθοπεδικούς χειρουργούς.
Σήμερα διατελεί διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του IASO GENERAL και συνεργάτης του νοσοκομείου "Ε. ΝΤΥΝΑΝ".
Έχει παρουσιάσει πρόσφατα στην Ελλάδα τη μέθοδο ΑΜΙS στο Συνέδριο με θέμα "Νεώτερες εξελίξεις στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Έχει πάρει μέρος στη μετάφραση του βιβλίου "Αρχές Χειρουργικής Θεραπείας των Καταγμάτων" των "Shatzker και Tile".
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή ορθοπεδικά συνέδρια.
Είναι τακτικό μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών.

 

Mέθοδος ΑMIS


Η μέθοδος ΑMIS είναι μέθοδος αρθροπλαστικής ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας, που ελαχιστοποιεί τον πόνο και τον χρόνο αποκατάστασης μετά το χειρουργείο. Η προσπέλαση γίνεται από μπροστά με μια μικρή τομή δέρματος 5-8cm, χωρίς αποκολλήσεις μυών. Ο χειρουργός εργάζεται διαμέσου του φυσικού χωρίσματος ανάμεσα στους μύες, οι οποίοι προστατεύονται και δεν κόβονται έτσι ώστε η διαδικασία επούλωσης να είναι πολύ γρήγορη.
Οι συμβατικές χειρουργικές τεχνικές απαιτούν αυστηρές προφυλάξεις από τον ασθενή. Οι περισσότεροι αναρρώνουν 6-8 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Θα πρέπει να προσέχουν την κάμψη του ισχίου, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 60-70 μοίρες, με αποτέλεσμα δραστηριότητες όπως κάθισμα στην καρέκλα, την τουαλέτα, τοποθέτηση υποδημάτων ή απλά είσοδος σε αυτοκίνητο να γίνονται με προσοχή και άλλες να απαγορεύονται. Η άνοδος και η κάθοδος σκαλιών μπορεί να είναι πολύ επώδυνη ή και αδύνατη κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Με τη μέθοδο ΑΜΙS οι ασθενείς κινούν τo ισχίο ελεύθερα και με πλήρη φόρτιση όταν νιώσουν άνετα και με ταχύτατη επάνοδο στις φυσιολογικές λειτουργίες. Μετά το χειρουργείο, οι ασθενείς καθοδηγούνται να χρησιμοποιούν το ισχίο τους κανονικά, χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν σκαλιά πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο, που δεν υπερβαίνει τις 4 ημέρες. Η εφαρμογή της μεθόδου ξεκίνησε στη Γαλλία, σε κέντρα που ασχολούνται με κατάγματα ισχίου εδώ και 15 χρόνια, ενώ η χρήση έχει εξαπλωθεί την τελευταία διετία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με πολύ καλά αποτελέσματα. Εκτός από τη γρήγορη αποκατάσταση των ασθενών, η μέθοδος είναι γρήγορη στην εκτέλεσή της, έχει ελάχιστη αιμορραγία και το κόστος είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. 

Επέμβαση του ισχίου με τη μέθοδο AMIS
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας στην τρίτη ηλικία είναι σήμερα η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος της που πάσχει από την ασθένεια.
Πρόκειται για μια εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων που αφορά κυρίως τις φορτιζόμενες αρθρώσεις (ισχίο και γόνατο) που χαρακτηρίζεται από πόνο και μείωση της κινητικότητας της άρθρωσης, ενώ σε προχωρημένα στάδια ο πόνος είναι αφόρητος, δεν σταματά ούτε την νύχτα ούτε σε κατάσταση ηρεμίας, και ο ασθενής καθηλώνεται στο κρεβάτι.
Όταν η συντηρητική θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπείες δεν επαρκεί τότε η χειρουργική αποκατάσταση (ολική αρθροπλαστική ισχίου) δίνει λύση στο πρόβλημα. Πρόσφατα για πρώτη φορά στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε από τον ορθοπεδικό Βασίλη Βερναρδάκη, διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής "ΙΑΣΩ General" χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας στο ισχίο, που ονομάζεται μέθοδος AMIS (πρόσθια προσπέλαση).

 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (+)