Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
Καλωσήρθατε στον πληρέστερο Ιατρικό κατάλογο Ελλάδας & Κύπρου
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 
 
3644
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΜΗΤΣΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
https://ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/old/267_img.jpg

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΜΗΤΣΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Αξιώσεις

ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 26, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 16675

Στοιχεία επιχείρησης

 

 

Δρ ΜΗΤΣΩΝΗΣ Ι. ΜΙΧΑΗΛ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

 

Ο Δρ. Μιχάλης Μητσώνης είναι ιδιώτης Οφθαλμίατρος, που εξειδικεύεται στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, του γλαύκωματος και της διαθλαστικής χειρουργικής με laser και στις παθήσεις του βυθού.  Ασχολείται σήμερα σημαντικά με την μικροχειρουργική μέθοδο (intracor) για την διόρθωση της πρεσβυωπίας με το επαναστατικό Femtosecont laser.  Ο Μιχάλης Μητσώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι υιός του Οφθαλμίατρου Ιωάννη Μητσώνη (τ. Διευ/ντής Οφθ/κής Κλινικής Γ.Ν. Τζανείου) και της Βαρβάρας Ευθυμιάδου (εκπαιδευτικός). Αποφοίτησε απο το 1ο λύκειο Αμαρουσίου το 1990 με απολυτήριο 18,2 (άριστα).

Οι πανεπιστημιακές του σπουδές ξεκινούν το 1991 μετά απο εισαγωγικές εξετάσεις στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης, La Sapienza. Αποκτά το πτυχίο της ιατρικής το Μάρτιο του 1998 με βαθμό 100/110 και τίτλο διπλωματικής διατριβής η οποία ήταν απο τις πρώτες στο κόσμο ερευνητικές-πειραματικές διατριβές με 1H-R.M.N. (Valutazione Mediante Spettroscopia 1H-R.M.N. di alterationi metaboliche in Modelo di cataratta diabetica precedenti la opacita lenticolare).

Απο τον Ιούνιο του 1998, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου, ξεκινάει παρακολούθηση έξι (6) βασικών κλινικών σε ενα εξάμηνο Rotation έως το Δεκέμβριο του 1998  όπου διαγωνίζεται με επιτυχία για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ιατρού-χειρουργού στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας.  Εν συνεχεία διορίζεται στην οφθαλμολογική κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιώς προκειμένου να ασκηθεί για τη λήψη ειδικότητας χειρουργού οφθαλμίατρου υπο τη διεύθυνση του Δρ. Ιωάννη Μητσώνη, πατέρα και μέντορά του τόσο στο κλινικό όσο και στο χειρουργικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας ήταν υπεύθυνος του τμήματος γλαυκώματος και καταρράκτη του νοσοκομείου. Πραγματοποίησε άνω των χιλίων επεμβάσειων στις δύο αυτές κατηγορίες παθήσεων.  Παράλληλα με το χρόνο της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στο τμήμα υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς, στη Β’ Οφθαλμολογική κλινική του ΝΕΕΣ ( Ερυθρός Σταυρός) υπο τη διεύθυνση του Δρ. Φερέτη Ηλία.

Το Φεβρουάριο του 2007 γίνεται η έναρξη της διδακτορικής διατριβής στην Οφθαλμολογική Κλινική του Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης υπο την επίβλεψη του καθηγητή – Διευ/ντή κ. Κοζομπόλη Βασιλείου με θέμα "εκτίμηση δεικτών φλεγμονής στην επιφάνεια του οφθαλμικού βολβού σε χρήστες τοπικών αντιγλαυκωματικών σκευασμάτων". Απο τον Απρίλιο του 2006 είναι ιδρυτής και υπεύθυνος του οφθαλμολογικού τμήματος του κέντρου προαγωγής Υγείας (Δρυμπετειο) στη Ν. Ερυθραία, όπου εξοπλισμός και ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν έως σήμερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και βασική οφθαλμολογική εξέταση των δημοτών Κηφισιάς.

Επίσης το κοινωνικό του έργο ολοκληρώνεται με την έναρξή του στα πολυδύναμα και οργανωμένα δημοτικά ιατρεία των δήμων Αμαρουσίου και Μεταμόρφωσης όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του απο το 2007.  Ο Δρ. Μητσώνης βραβεύτηκε απο τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη σε τιμητική εκδήλωση για τη κοινωνική προσφορά του στο δήμο.  Συμμετέχει στο περιοδικό ιατρικό έλεγχο με το χαμόγελο του παιδιού σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Τον Ιανουάριο του 2006 ξεκινάει να ιδιωτεύει στο Κολωνάκι (Σκουφά 66) συνεχίζοντας την ιατρική οικογενειακή παράδοση, όπου απο το 2007 εξετάζει άτομα με παθοανατομικές παθήσεις του οφθαλμικού βολβού, πραγματοποιώντας το ιατρείο σε κέντρο ειδικών εξετάσεων σε άτομα γλαυκωματικά τα οποία παρουσιάζουν δυσανεξία (δυσφορία) στα αντιγλαυκωματικά φάρμακα.

Τον Ιανουάριο του 2012 δημιουργεί το ιατρείο κλινικής και χειρουργικής οφθαλμολογίας, «Άνθρωπος και Όραση» (Human and Vision), όπου εξετάζει και προσφέρει υπηρεσίες έως σήμερα.  Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης με το Athens Eye Hospital, την No1, αμιγώς οφθαλμολογική κλινική στη χώρα. Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και του European Society of Cataract and Refractive Surgeons. Μιλά άπταιστα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά.


 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

company map
ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 26, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 16675

Στοιχεία επικοινωνίας

Δρ ΜΗΤΣΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (+)