Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
Καλωσήρθατε στον πληρέστερο Ιατρικό κατάλογο Ελλάδας & Κύπρου
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 
 
1611
  • ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  • ΠΑΙΔΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
https://ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/old/1330_img.jpg

ΠΑΙΔΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Αξιώσεις

173 Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ 19010, ΑΤΤΙΚΗΣ

Στοιχεία επιχείρησης

ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
 
 
 
ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ
 
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
 
 
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
 
 
Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Ψυχογλωσσολογία, Κοινωνιογλωσσολογία και Φωνητική-Φωνολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Albert-Ludwigs-Universität του Freiburg της Γερμανίας, όπου σπούδασε Κλινική Λογοπαθολογία-Νευρογλωσσολογία και ειδικεύτηκε στον τομέα της βρεφικής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Το μεταπτυχιακό της επικεντρώθηκε στις διαταραχές επεξεργασίας των οπτικών ερεθισμάτων (οφθαλμοκίνηση) σε παιδιά με δυσλεξία, ενώ η διδακτορική της διατριβή εξετάζει το φωνητικό και φωνολογικό σύστημα της ελληνικής σε αντιπαράθεση με αυτό της γερμανικής γλώσσας.

Υπήρξε για το χρονικό διάστημα 1999-2004 επιστημονική συνεργάτης στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Freiburg Γερμανίας και ειδική επιστημονική σύμβουλος στο Εργαστήριο Οφθαλμοκίνησης και Ακουστικής Επεξεργασίας του Ανατομικού Ινστιτούτου Εγκεφαλικών Ερευνών του Freiburg Γερμανίας. Παράλληλα δραστηριοποιούνταν στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Νευρογλωσσολογίας ως επικεφαλής των ερευνητικών προγραμμάτων για παιδιά με SLI.

Έχει επιτελέσει εισηγήτρια μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Freiburg Γερμανίας σε φοιτητές και ενεργούς επαγγελματίες.
Από το 2004 άρχισε να εργάζεται ως Υπεύθυνη του Τμήματος Λογοθεραπείας και αργότερα ως Υπεύθυνη της Διεπιστημονικής Ομάδας Θεραπευτών σε Πολυδύναμο Κέντρο Ειδικής Αγωγής στον Πειραιά.

Από το 2006 δημιούργησε το χώρο «παιδανάπτυξη» στο Λαγονήσι (Καλύβια Θορικού Ανατολικής Αττικής) με βασική παροχή την υποστήριξη στη Λογοθεραπεία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες, ο οποίος από το 2009 εξελίχθηκε σε διεπιστημονικό κέντρο στον ευρύτερο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Το 2008 έγινε μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ).
Συνεχίζει να λαμβάνει συστηματική σεμιναριακή μετεκπαίδευση και συνεδριακή επιμόρφωση για τη βελτίωση και εξέλιξη της αρτιότητάς της ως ενεργή κλινικός στην επιστήμη της Λογοπαθολογίας
 
 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ (+)

Κοινωνικά δίκτυα