Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
Καλωσήρθατε στον πληρέστερο Ιατρικό κατάλογο Ελλάδας & Κύπρου
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 
 
3770
  • ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ
  • ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΕΥΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΣΙΡΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
https://ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/506/-1544890349.jpg

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΕΥΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΣΙΡΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Αξιώσεις

9 ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΥΠΙΑ, ΚΑΤΩ ΠΕΥΚΗ 151 21, ΑΤΤΙΚΗ

Στοιχεία επιχείρησης

Το κέντρο αυτό ιδρύθηκε το 1968 από τον Γεώργιο Σ. Τσιρλή και είναι το πρώτο εξειδικευμένο στον τομέα αυτό που λειτούργησε στην Ελλάδα.

Στον χώρο αυτό χρησιμοποιείται η θεραπευτική προσέγγιση της Οστεοπαθητικής, κυρίως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν πόνο καθώς και για άλλου είδους προβλήματα υγείας στα οποία η Οστεοπαθητική έχει θεραπευτική ένδειξη.

Θα χαρούμε αν η επίσκεψή σας εδώ γίνει μια χρήσιμη και οφέλιμη εμπειρία. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να σας βοηθήσει, στον βαθμό που είναι δυνατό, στην επίλυση του δικού σας προβλήματος υγείας. Οι πληροφορίες που υπάρχουν σ΄ αυτό τον ιστότοπο έχουν σκοπό να σας κατατοπίσουν σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε από την επίσκεψή σας εδώ.

Εφαρμογές


Πού μπορεί να εφαρμοστεί η Οστεοπαθητική;

Η Οστεοπαθητική μπορεί να έχει θεραπευτική εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών διαταραχών,  πόνων της σπονδυλικής στήλης όπως του αυχένα και της μέσης, αλλά και σε άλλες παθήσεις που με τη πρώτη ματιά μπορεί να μη φαίνεται ότι έχουν σχέση με την σπονδυλική στήλη, όπως πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ίλιγγοι, μουδιάσματα κλπ.  Μπορεί να εφαρμοστεί και να βοηθήσει άτομα όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων: από νήπια έως ηλικιωμένους, από άτομα που κάνουν καθιστική ζωή μέχρι και επαγγελματίες αθλητές.  Η θεραπεία με την Οστεοπαθητική βοηθάει τον ασθενή να απολαύσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υψηλότερα επίπεδα υγείας και φυσικής απόδοσης.


Πότε δεν πρέπει να επιλέγεται η Οστεοπαθητική;

Καμία θεραπευτική μέθοδος δεν αποτελεί πανάκεια και κανείς επιστήμονας δεν κατέχει γνώση «επί παντός επιστητού».   Στην περίπτωση που το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε δεν έχει σχέση με το φάσμα των θεραπευτικών ενδείξεων της Οστεοπαθητικής, θα πρέπει οπωσδήποτε, με την βοήθεια του θεράποντος ιατρού σας, να προσανατολιστείτε στην συμβουλή του εξειδικευμένου για το δικό σας πρόβλημα ιατρού.  Προσπαθήστε να είστε σαφείς σχετικά με τον λόγο για τον οποίο επισκέπτεστε το κέντρο Οστεοπαθητικής. Και μην διστάσετε να εκφραστείτε ελεύθερα σχετικά με ζητήματα υγείας για τα οποία έχετε αμφιβολίες όσον αφορά την αιτιολογία ή την σοβαρότητά τους.  Αυτό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο, που σε αρκετές περιπτώσεις επηρεάζει και την επιτυχία της όποιας θεραπείας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η οστεοπαθητική θεραπεία πρέπει να αποφεύγεται.  Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις είναι οι μολυσματικές φλεγμονές των οστών και των αρθρώσεων, ο καρκίνος των οστών και η βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Όταν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη, η θεραπεία γίνεται κυρίως με επιδέξιους χειρισμούς (manipulation) με τα χέρια, επάνω στην σπονδυλική στήλη ή σε κάποιες άλλες αρθρώσεις. Αυτοί οι χειρισμοί λέγονται ανατάξεις (adjustments), επειδή ο σκοπός  που συνήθως επιδιώκεται είναι να αποκατασταθεί η ανατομική σχέση μεταξύ των σπονδύλων. (Σε μερικές περιπτώσεις, όταν το πρόβλημα που προκαλεί τον πόνο είναι η σύσπαση κάποιων μυικών ομάδων, χωρίς κατ΄ ανάγκη να υπάρχει διαταραχή στης ανατομικές σχέσεις των σπονδύλων, οι χειρισμοί αποσκοπούν σε χαλάρωση αυτών των μυικών συσπάσεων).

Οι ανατάξεις αποτελούν το κύριο σε σπουδαιότητα μέρος της οστεοπαθητικής θεραπείας. Πριν γίνουν αυτοί οι χειρισμοί, ένας ειδικά εκπαιδευμένος βοηθός, χρησιμοποιώντας φυσικοθεραπευτικές μεθόδους, προετοιμάζει την σπονδυλική στήλη και τα άλλα σημεία τους σώματος στα οποία θα εφαρμοσθεί η θεραπεία.  Αυτό χαλαρώνει τους μυς και αυξάνει την ελαστικότητα και το εύρος της κίνησης με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνονται πιο εύκολα οι Οστεοπαθητικοί χειρισμοί.  Η θεραπεία δεν είναι οδυνηρή. 

Υπάρχουν  “παρενέργειες”;

Το μόνο ενόχλημα που θα μπορούσε να υπάρξει μερικές φορές είναι ίσως κάποιος πόνος  ή μούδιασμα στη περιοχή που έχουν γίνει χειρισμοί, για την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα της θεραπείας, κάτι που θεωρείται αναμενόμενη φυσιολογική αντίδραση.  Εφ΄ όσον οι Οστεοπαθητικοί χειρισμοί γίνονται αποκλειστικά από τον ειδικό, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι οφέλιμα αποτελέσματα.  Φυσικά αναμένεται πως ο κάθε ασθενής θα ανταποκριθεί διαφορετικά στην αγωγή και θα έχει μια ποικιλία αντιδράσεων.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;

Όπως είναι λογικό, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση ενός προβλήματος έχει σχέση με τον κάθε ασθενή ατομικά και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την πορεία αυτή.  Στην διάρκεια της περιόδου της θεραπείας,  η συζήτηση με τον ασθενή είναι αυτή που καθορίζει, ανάλογα με την βελτίωση, το ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης.  Με την προσεκτική αξιολόγηση της πορείας της αποκατάστασης, γίνεται προσασρμογή στον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος που υφίσταται και  αναζητείται ο πιο κατάλληλος.

Στα συνήθη προβλήματα πόνου της σπονδυλικής στήλης η ανακούφιση επέρχεται γενικά γρήγορα σε έναν μέσο όρο 10 έως 12 συνεδριών,  με συχνότητα μία έως δύο φορές την εβδομάδα.  Μια συνεδρία διαρκεί περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά.  Μερικοί ασθενείς επιλέγουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα συντήρησης είτε επειδή το πρόβλημά τους έχει μια χρονιότητα είτε λόγω αυτής της ίδιας της οφελιμότητας της θεραπείας, μια και συνεισφέρει στην υγεία και ευεξία τους.

2108021172

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΤΣΙΡΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (+)